En golfanläggning för hela Frankrike | Syngenta Turf & Landscape

Du är här

En golfanläggning för hela Frankrike

TurfTalk

Le Golf National bildades av det franska golfförbundet i syfte att utveckla golfsporten i landet och skapa en nationell anläggning i toppklass. Planeringen påbörjades hösten 1985 och invigningen skedde fem år senare.

För banarkitekten Hubert Chesneau innebar projektet i Saint Quentin en fortsättning på det kommunala golfprojekt han redan påbörjat, men framförallt att han fick börja med ett platt landskap, en tom målarduk, där han hade möjlighet att förverkliga sina idéer och sin vision.

– Jag inspirerades av idén att skapa en arena: En golfbana där stora tävlingar kunde arrangeras, under idealiska förhållanden, inte bara för spelarna utan även för publiken och media - i synnerhet för tv-sändningar, berättar han.

– I motsats till de flesta golfbanor, som vid den här tiden ofta byggdes på naturligt kuperad mark, ville jag skapa en bana där landskapet självt fungerade som ”naturliga läktare.”
Hubert satte sina planer i verket och började bygga banorna med hjälp av material från markarbeten från hela Parisområdet. Från och med juli 1987 levererades 400-450 billaster jord och byggmaterial dagligen till platsen. Totalt gick det åt 1,6 miljoner kubikmeter material för att forma landskapet och bygga vattenhindren på anläggningen.
Under sommarmånaderna 1988-1989 grävdes de nio hektar stora vattenhindren ut och alla naturliga vattenvägar i området dirigerades om.

Den första grässådden skedde i slutet av sommaren 1989 och trots att mycket av arbetet gick förlorat på grund av häftiga skyfall lyckades man öppna banan. Och året därpå, i oktober 1990, hölls den första större tävlingen. Den första upplagan av Open de France på hemmaplan spelades på banan Albatros i juni 1991 och kort därefter blev anläggningens övriga banor, 18-hålsbanan Eagle och niohålsbanan Birdie, klara.

2011 meddelade PGA att Ryder Cup 2018 skulle hållas på Le Golf National.