Börja med munstyckstryck | Syngenta Turf & Landscape

Du är här

Börja med munstyckstryck

Applicering
18.03.2020

Glenn vet - det är inte vanlig regel att börja kalibreringsprocess med munstyckstryck, men det är därför han tycker det är så viktigt.

Du vet hur du ibland blir frustrerad över golfare som inte förstår komplexiteten i ditt jobb, när de misshandlar ditt hårda arbete och ignorerar dina önskemål.

Det finns en munstycksdesigner där ute som känner exakt samma sak.

En snabb googlesökning visar hur mycket arbete som går in it att designa munstycken.

Så hur får vi ut det bästa av dem? Som med många saker är de designade att vara väldigt universella (utom Syngenta XC-munstycken som är utformade specifikt för gräs) så att de har lite flexibilitet inbyggd.

I gräs finns det mycket små variabler i grödan som vi sprutar - 3 mm till 25 mm är ganska obetydligt jämfört med blomkål - korn. Vilka är de viktigaste sakerna vi letar efter.

 

Bra täckning

Detta är absolut kritiskt. Konsistent täckning uppnås endast när ett munstycke's lägsta ände har ett optimalt tryck. Inte lika kritiskt i andra grödor som gräs, så titta och bedöm själv. Det är osannolikt att munstycksdiagrammet ger dig en bra indication.

 

Lägsta möjliga drift

Vi vill inte förlora produkt både från miljösynpunkt och för att få ut det bästa av alla produkter vi har köpt. ALLA munstycken kommer att ha ett element av fina droppar vid alla utom de lägsta trycken, men du har mycket kontroll över läget mellan fint till grovt genom att justera trycket.

 

Bladavlagring

När du applicerar en produkt bör du ha en ganska tydlig uppfattning om var på växten du vill ha den. Vill du ha den på bladet eller i jorden?

Trots populär åsikt är lösningen inte bara vattenvolymen - om du ökar vattenvolymen genom att öka trycket ökar du mängden små droppar som har en högre chans att "klibba" på bladet. Ju lägre tryck desto högre chans finns det att stora droppar kommer att rinna av bladet mot jorden.

Verkligheten är att dina två största prioriteringar är utmärkt täckning och minimal drift. Att uppnå fullständigt sprutmönster sätter din lägsta tryck gräns och påbörjan av drift sätter din övre gräns.

Det ger dig en ganska smal tryck område att få ut det bästa av dina munstycken.

Om du vill justera beholdande vattenvolym på bladet - föredrar Glenn att använda hastigheten framåt, och / eller munstycksstorlek för att justera - det optimala trycket för mig är grunden för god applicering.