När ska jag applicera min fungicid?

Applicering

Vi vet att förebyggande är bättre, och vi vet att ingen vill starta tidigare än nödvändigt - vad kan vi göra för att komma närmare en optimal tillämpning?

Vi gör mycket försöksarbete med våra fungicider. Vad visar sig er at förebyggande behandling alltid ger det bättre resultat en om fungicidet appliceras kurativt.

Vi har ett ansvar att kommunicera bästa praxis och faktum kvarstår; om du applicerar en fungicid i det optimala förebyggande fönstret, kommer du att få bättre kontroll än om du väntar lite längre in i sjukdomscykeln.

Utmaningen med detta är:

  • Ingen vet när det optimala fönstret är
  • Ingen vill applicera mer fungicider än vad de behöver
  • Ingen vill tro att sjukdomssäsongen redan är på väg
  • Ingen vill slösa bort en applikation av fungicid
  • Vi är alla anslutna till att tro att saker och ting blir bättre imorgon

Alla dessa faktorer virkar att bidra till tveksamhet och mindre än optimala resultat från fungicidapplikationar. Om vi ​​alla tvekar att tillämpa appliceringar tidigare än vi behöver, men vi inser värdet av att gå tidigare, vad kan vi så göra för att välja det bästa möjliga ögonblick?

Här är våra bästa tips om hür att välja bästa möjliga ögonblick för fungicid applikation.

Kontrollera historik för att se när du tidigare har startat
Du borde ha en ganska exakt registrering av när du har applicerat ett fungicid historiskt, vi tycker alltid att det är användbart att gå igenom dessa och använda dem när man tänker på applikationstider för nuvarande säsong. När började jag, hur länge lämnade jag innan nästa applicering och vad gjorde vädret?

Titta på Greencast-verktygen för att titta på historiskt sjukdomstryck
På Greencast.se hittar du det historiska sjukdomstrycket för din webbplats. Ta en titt och det ger dig en indikation på när utmaningar börjar i ditt område. Kom ihåg att modellerna baseras på enkel väderinformation, inte mikroklimat, turfförhållanden och gräsarter på ditt ställe. Ta hänsyn till detta när du tittar på sjukdomsmodellerna.

Indikator greens

Varje ställe har ett område som tenderar att träffas först. I detta exempel var det nedre sidan av putting green;

  • Sandkonstruktion - (smalare och svagare än resten)
  • Nedre sidan - så ochså den våtaste
  • Mycket slitage, det var en putting green precis intill klubbhuset
  • Inget luftflöde - Proshop på ena sidan, branta banker på två sidor och ett klubbhus på den andra
  • Ovanligt inställd bredvid uteplatsen så för att undvika överdriven sprutning på uteplatsen fick det sällan en full hastighet på någonting

Detta är receptet på en "perfect storm", och ga en aning om att andra områden var nära. Även om det inte var en förebyggande applicering för det området - det var för resten av banan.

"Påse"metoden


Rulla nu konceptet lite framåt - om du vill, kan du ta en liten del från den platsen, skapa lite luftfuktighetstryck (lägg i en påse) och se vad som händer. Om du tittar i påsen nästa dag och den är täckt av Mycelium är du ganska nära.



GDD-metoden
När de dagliga GDD-siffrorna flyter runt 6 betyder det att de dagliga temperaturerna ligger mellan 8/9 - 14/15 grader, vilket är perfekt för att sjukdomen ska börja utvecklas. Det förekommer också på hösten när tillväxten minskar. När GDD har flyttats runt 6 går den sällan tillbaka under en längre period. Om man ser GDD flyta runt 6 så är sjukdomen förmodligen i tidiga utvecklingsstadier.

Slutsats
Försök att inte vänta tills sjukdomen är synlig, men om du gör det, vänta inte tills det kommer över dig - börja tidigt. Förebyggande applikationer av fungicid är mer effektiva och leder konsekvent till att använda mindre fungicider än botande program. En applicering som görs idag kanske inte är lika bra som den som gjordes igår, men det är bättre än att vänta till imorgon.