Varför så mycket antraknos just nu?

Sjukdomar

Vi ser och hör om mycket antraknos som bråkar just nu. Låt oss dela våra tankar om varför vi ser detta nu, några ledtrådar, vilka faror att se upp för och bästa management.

Om vi ​​skruvar klockorna tillbaka cirka tre veckor såg vi rekordtemperaturer med vissa områden i landet som registrerade temperaturer över 29c under sex dagar i rad. Detta följdes omedelbart av åskväder, svalare temperaturer och längre daggperioder. Vi hade både hög temperaturstress och ökade fuktperioder - den perfekta klimatstormen.

Kombinera detta med årets utmaningar med ökat spel och mycket slitage. Många av greenkeepers vi talar med rapporterar om mindra luftning och ökade krav för att hålla spelytorna optimala för att säkerställa så mycket golf som möjligt.

Då blir det så här:

  • Rulla mer
  • Mindre toppdressing
  • Perfekt klima
  • Släng sedan in önskan att minska näringsintag och fungicidanvändning och det är inte konstigt att vi går in i dessa fällor.

Vilka är indikationerna att du driver saker lite för hårt?

  • Gulning - vid närmare granskning av bladskador (se bilder nedan)
  • Hårdara än du förväntar dig
  • Översvämningar när du inte förväntar dig
  • Svaga ytterkantar (dessa områden tar mer slitage så kommer att dyka upp först)
  • Svaga krage (ett tecken på överdriven rullning eller klippning)

Vilka är farorna?

Faran med dessa  temperaturer vid denna tid på året är att vi snabbt kan gå in i "Fuz weather" och en försvagad och skadad planta är mycket mottaglig, det som börjar med Foliar Blight Anthracnose kan lätt utvecklas till en sekundär infektion av Microdochium.

Om du har den här utmaningen är försök att lindra stress nyckeln till framgång. De enklaste lösningarna är att lyfta klipphöjderna, se till att gödningsprogrammen är på ett förnuftigt ställe för att underlätta återhämtningen utan att vara för hög.

Vi är nu på väg nedåt med tillväxt och medan vi fortfarande har några veckor med goda växtförhållanden tar de snabbt slut.nFlera greenkeepers som vi har talat med har också uttryckt att de fortfarande har några av de stora klubbtävlingarna kvar och är verkligen bestemt om att hålla fast på fantastiska ytor.

Bästa management just nu

  • Lyfta klipphöjderna
  • Rulla mindra
  • Hoppa över clean-up ronden
  • Applisera rätt näring

En svag planta kommer att få det tuft, du har ungefär 3-4 veckor på dig att komma tillbaka på rätt spår och du vill inte falla i nästa fälla. Curativt fungicid bara kommer att skydda de friska plantarna i denna situation om du har drabbats hårt är det värt att överväga. Det kommer att köpa dig lite tid mot Microdochium vilket ger lite mer utrymme för att få lite återhämtning.

Du har förmodligen några stora händelser som fortfarande kommer att komma i år men fråga dig själv - är det bättre att ha lite långsammare greener genom denna period eller arbeta hårt och riskera att Anthracnose utvecklas till några allvarliga fusarium fläckar. En ITM-strategi (Integrated Turf Management - Integrerad greenkeeping) hjälper till att förhindra antraknosinfektion

Föreslaget antraknos behandlingsprogram

När förhållanden som bidrar till antraknos uppstår bör en förebyggande applicering av Heritage tillämpas. Detta bör följas ungefär 14 till 28 dagar senare med en applikation av Instrata Elite om väderförhållandena har varit fortsatt gynnsamma.

Mer om antraknos här och här