Första Frosten och Microdochium utveckling

Utveckla golfen

Vi når den tiden på året när vi börjar hoppas på några anständiga froster. En långvarig period med kallt väder kommer verkligen att hjälpa till att bromsa utvecklingen av all Microdochium och det generellt också signalerar en period med torrare väder.
 
Förutsatt att du har kommit igenom denna höst med rena ytor hittills, är kallt väder exakt vad du behöver. Mindre grässtillväxt och torrare ytor för att samla löv finns på de flestas önskelistor just nu.

 
Så hur ser vi ut jämfört med förra säsongen? Generellt sett något kallare och mycket våtare. Detta återspeglas i den historiska sjukdomsmodellen på Greencast där vi kan se mindre toppar i sjukdomstrycket och mer lågt men långvarigt tryck.
 
Jag tror att i verkligheten har den regelbundna nederbörden vi har haft antagligen hållit sjukdomstrycket lägre än modellerna har visat.
 
Anekdotiskt ser jag mindre sjukdom under perioder med långvarigt regnfall än jag gör när bladet sitter vått från dagg. Greencast-modellen kommer dock att ha svårt att lägga märke till perioder med dagg och förlitar sig på regndata för att indikera fukt på bladet.


 


Generellt sett har dessa modeller varit ganska representativa i år, medan Microdochium-tryck har funnits flesta platser har sjukdomar under kontroll med kultur, växtskydd och svampdödande medel som de har tillgängliga för dem.
 
Men snälla luta dig inte tillbaka och koppla av ännu. Medan människor talar om att Oktober är en högtryckstid, November och December visar regelbundet högre nivåer än September och Oktober. Förra året var den värsta perioden med tryck under jul pausen - håll saker rena tills efter jul och då kan du koppla av lite, men fram till dess var fokuserad på att hålla sjukdomstrycket lågt.