Syngenta stödjar greensteamet under Ryder Cup

Utveckla golfen

I sommar spelas Ryder Cup på den berömda golfklubben Le Golf National utanför Paris. Syngenta sponsrar greensteamet som kommer att jobba med tävlingsbanan under september månad, var blant annat Lars Tveter kommer att vara med.

Banchefen Alejandro Reyes berättar att hela 180 personer kommer att sköta om banan under Ryder Cup-veckan.

– Ungefär 140 av dem är volontärer som reser hit från andra europeiska länder, USA och till och med från Mellanöstern. Volontärerna kommer att jobba sida vid sida med Le Golf Nationals egen personal och se till att banan håller allra högsta kvalitet under tävlingen, säger han.Klubben räknar med att Ryder Cup kommer att följas av över 500 miljon tv-tittare världen över och att 65 000 besökare kommer att följa tävlingarna på plats varje dag.

– Vi på Le Golf National är stolta över att få stå som värd för denna prestigefyllda tävling och vi ser fram emot att kunna erbjuda bästa möjliga banförhållanden för de 24 världsspelare som kommer hit. Och som ansvarig för tävlingsbanan är jag mycket stolt över att kunna dela den här händelsen med alla greenkeepers som kommer hit från världens alla hörn. Det här kommer att bli ett minne för livet för alla inblandade, avslutar Alejandro.


De vackra banorna på Le Golf National

Le Golf National, 35 km sydväst om Paris, är en av Frankrikes bästa golfanläggningar och har två 18-hålsbanor: Albatros, och Eagle (Aigle). Dessutom finns här niohålsbanan Birdie (Oiselet).

Albatros, där Ryder Cup kommer att spelas, anses av många å vara en av de bästa tävlingsbanorna i Europa. Den har drag av en traditionell linksbana med inslag av modern ”Target Golf”. För linksgolfare är det stora antalet vattenhinder som integrerats för att underlätta dräneringen och göra banan spelbar året runt förmodligen en överraskning. Än mer utmanande är de breda och kuperade fairwayerna, de snabba greenerna och de otaliga bunkrarna med tydlig linkskaraktär.

På Albatros sätter man en ära i att se till att varenda klubba i bagen kommer till användning under rundan.

Hjältar på golfbanan

Det stora banskötarteamet kommer att jobba många, många timmar med att preparera banorna inför varje tävlingsdag under Ryder Cup 2018. Logistiken kommer därför vara en stor utmaning för Alejandro Reyes och hans medarbetare på Le Golf National.

Dessutom måste man vara beredd på att oförutsedda händelser kan inträffa. Under Ryder Cup 2010 på Celtic Manor till exempel, jobbade banskötarna dygnet runt för att rädda banan från de skyfall och översvämningar som riskerade att förstöra tävlingen. Det var verkligen ett hjältedåd! Till slut fick man bukt med vattnet så att spelarna kunde fortsätta tävlingen, som slutade med en historisk seger för Europa.

Bilderna på de lyckliga vinnarna och de utmattade banskötarna som firade tillsammans i slutet av tävlingen var fantastiska att se efter de strapatsrika dagarna.

Följ banskötarnas arbete på Le Golf National inför Ryder Cup 2018 på Twitter #teamgolfnational
Följ också Lars Tveter i hans arbete där på Instagram: @syngenta.lars #behindthegreens