Snö på gång?

Väder

Den första vinterkylan tycks vara på gång och vädertjänsten SMHI varnar för snöfall. Därför kommer här en påminnelse om varför man bör använda Medallion och lite info om några tester vi har gjort på snötäckt gräs.

De senaste satellitbilderna visar ett nederbördsområde med regn, snöblandat regn och #snö, men det kommer att ligga snö på marken i vissa delar i norr den här morgonen och på vissa platser även #is

Vi vill varna för #ishalka och #snö på många platser den här morgonen. Var försiktiga när ni ger er ut på vägarna och tänk på att alla resor kan ta lite längre tid än vanligt.

Det aktiva ämnet i Medallion skyddar och vårdar gräset under hela säsongen, men det är under kalla perioder som Medallion gör allra störst nytta.

Testet ovan från 2008 visar att Medallion gav ett hundraprocentigt skydd i två månader. Under ca 5 av dessa 8 veckor var gräset täckt av snö. Risken för angrepp var hela 35 % i slutet av testet.

Tester i Norge

I Norge är det alltid en utmaning att få ordning på gräsets kvalitet på våren, därför gör vi många snötester där. I testet ovan behandlades gräset två gånger, den 16 oktober och den 8 november. Diagrammet visar gräsets kvalitet. Ju högre kvalitet gräset har efter snöperioden desto bättre växer det på våren.

Vi får hålla tummarna, vi har en tuff, kall och torr period framför oss – men även en välförtjänt paus i arbetet.