Torkan kommer snart

Väder

Glenn er modig här och förutspår en torka snart! En snabb artikel för att betona rätta perioden när man ska få ner vetmedel.

Man kan inte förneka att väderförhållandena sedan September har varit chockerande för greenkeepers, men vid något tillfälle kommer det att vända.
Det är snarare troligt att vi inom kort kommer att prata om hur vi ska hantera gräs som är under stress av torka.

För att få ut det bästa av något vätmedel måste markprofilen ha en jämn fuktighet för att det ytaktiva ämnet ska kunna spridas igenom.

Det behöver också vatten för att pressa det ytaktiva medlet in i marken. Att vänta för länge kan resultera i sämre avkastning på din investering. 
På greener och tee där du har hjälpmedel för att hantera fuktinnehållet är detta mindre kritiskt.

Ackumulerad nederbörd i historiskt perspektiv

Image

Diagrammet ovan visar åren med nederbörd i ett historiskt perspektiv

Det är ganska tydligt att 2020 har varit ett svårt år tills nu, men mitten av April till början av Maj är ganska konsekvent den tiden saker börjar förändras. Det är bara 2 - 3 veckor tills dess. Bara vänta på några veckor till!

Längre dagar, torkande Aprilvindar och varmare temperaturer bidrar alla till detta. Ett framgångsrikt vätmedelsprogram på icke-bevattnade områden börjar när markprofilen är fuktig. Missa inte chansen att maximera ditt program.

Även om det inte känns som det för tillfället - torka förhållanden kommer - missa inte den chansen. 

Klicka här för mer information om Qualibra, Syngenta’s vätmedel