Podcasts om Konsten att applicera

Underhåll och inställning av sprutan är en viktig del av korrekt applicering och av att uppnå bästa möjliga besprutningsresultat.

I denna första serie av GreenCasts podcasts om Konsten att applicera (filmad i Storbritannien), ger Syngentas applikationsspecialist Tom Robinson klara och tydliga råd för att hjälpa operatörer med att ställa in, kontrollera och underhålla sin sprutare.
 

Sprutkontroller
Tom Robinson tar oss med på en genomgång av en typisk grässprutare och lyfter fram de viktigaste punkterna för att säkerställa smidig och effektiv drift - tillsammans med några praktiska tips och idéer för att förbättra prestandan.

Klicka här eller på bilden för att starta uppspelningen


 

Sprutkalibrering
Exakt sprutkalibrering innan du börjar är viktig för att uppnå rätt spridningsmängd. Tom Robinson visar oss en tydlig och logisk procedur som gör det möjligt för alla sprutoperatörer att enkelt ställa in sprutare och regelbundet{sp}kontrollera resultaten.

Klicka här eller på bilden för att starta uppspelningen


 

Slitage på munstycken
På grund av naturligt slitage på sprutmunstycken kommer appliceringsmängden att förändras, vilket kan äventyra effektiviteten av alla behandlingar. Tom Robinson belyser vad du ska hålla utkik efter, hur man kontrollerar sprutarens exakthet och vad man kan göra åt det.

Klicka här eller på bilden för att starta uppspelningen