Följ Lars Tveter på Le Golf National | Syngenta Turf & Landscape

Du är här

Följ Lars Tveter på Le Golf National

Utveckla golfen
14.06.2018

Det stora greenkeeper-teamet på Le Golf National kommer att jobba många, många timmar med att preparera banorna inför varje tävlingsdag under Ryder Cup 2018. En av dem som kommer att vara med är Lars Tveter, Business Manager hos Syngenta.

Som en del av Syngentas samarbete med Le Golf National kommer Lars nämligen att ingå i Alejandro Reyes greenkeeper-team under Ryder Cup 2018.

Att preparera banan och se till att den är redo för världens bästa golfspelare är en stor utmaning för teamet, inte minst med tanke på att oförutsedda händelser kan inträffa. Under Ryder Cup 2010 på Celtic Manor till exempel, jobbade greenkeeperne dygnet runt för att rädda banan från de skyfall och översvämningar som riskerade att förstöra tävlingen. Det var verkligen ett hjältedåd! Till slut fick man bukt med vattnet så att spelarna kunde fortsätta tävlingen.

Greenkeeper med stor erfarenhet
Med sin bakgrund är Lars redo för de utmaningar som väntar. Han inledde sin karriär som trädgårdsmästare och utbildade sig sedan till greenkeeper på nivå 1, 2 och 3. År 2000 tog han över som banchef på Sveio Golfpark på den norska västkusten, där han bland annat ansvarade för utbyggnaden av niohålsbanan till en vacker 18-hålsbana. Under åren 2010–2012 var han ställföreträdande vd på Sveio och sedan dess har han varit Business Manager hos Syngenta.

– Jag har ansvarat för uppbyggnaden av turf-verksamheten i Norden och det är fantastiskt roligt att se hur långt vi har kommit på dessa sex år. Nu ska vi vara med och arrangera en av världens mest prestigefulla golftävlingar, säger han.

Lars ser fram emot utmaningen:
– Det här kommer att bli en fantastisk upplevelse. Vi på Syngenta är stolta över att vi fått den här chansen att bistå Le Golf National med våra produkter och vi ser fram emot att få hjälpa till med att göra Ryder Cup 2018 till en succé, säger han.

Följ Lars Tveter i hans arbete
Följ greenkeepernes arbete på Le Golf National inför Ryder Cup 2018 på Twitter: #TeamLeGolfNational
Följ också Lars Tveter i hans arbete på Syngenta Turf Nordics’ Facebook-sida och Instagram: @syngenta.lars, #behindthegreens

Mer rapporter och videor hittar du här på GreenCast.