Primo Maxx II - risker, vad man ska lägga till och när man ska börja? | Syngenta Turf & Landscape

Du är här

Primo Maxx II - risker, vad man ska lägga till och när man ska börja?

GreenCast
01.04.2020

 

Vad är riskerna?

PrimoMaxx har funnits länge nu, så vi har en ganska bra förståelse för hur produkten fungerar. Höga doser resulterar i allmänhet i högre nivåer av fytotoxitet (gulning av bladet) som vanligtvis negeras genom tillsats av kväve och / eller järn.

Naturligtvis finns det alltid en risk, men till och med det värsta fallen som jag har sett, av extrema över applikationer, har endast resulterat i svår gulning av gräset och förlängd period av tillväxtreglering snarare än att växt dör.

 

Vad ska jag tankblanda med det?

Det är här de normala råden går ut genom fönstret. Normalt skulle vi säga att små mängder N och Järn kommer att negera gulningen som du kan se från högre doser, eller tillämpas på mindre än perfekt gräs. Men om vi enbart vill minimera avklipp, då tar vi bort gödningsmedlet från programmet. Och om färg är ett problem, förlita dig på ett pigment på de viktigaste områdena för att behålla färgen.

Eftersom de flesta endast letar efter tillväxtreglering (och detta handlar inte om kortvarig kvalitet på puttnings ytor) så skulle vi förmodligen lämna Fe ut också. För endast tillväxtreglering är de två saker du kontrollerar N-införande och PGR-införande. Så svaret här kommer att bero på var du befinner dig med ditt doserings program just nu.

 

När ska jag börja?

Normalt säger vi att vänta tills jord- och lufttemperaturer i genomsnitt är cirka 8-10C under en längre tid. Men med tanke på omständigheterna - om du är beredd att acceptera lite gulning - skulle jag skulle säga att börja så fort du behöver. Den goda nyheten är att temperaturer är för närvarande låga så livslängden borde vara riktigt bra vid denna tid på året.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-16.png

Primo är också bra på att minska växternas Transpirations frekvenser

 

 

När kommer jag att behöva applicera igen?

Som nämnts tidigare, livslängden påverkas inte mycket av dosering men klippminskningen definitivt. Massor av arbete på GDD och 150 GDD (bas temp 6c) eller 200GDD (bas temp 0c) är en ganska bra satsning.

Återigen är den goda nyheten att temperaturer är för närvarande låga så livslängden borde vara bra vid denna tid på året.

I verkliga termer kan det vara:

  • 15 -18 april
  • 13 -16 maj
  • 10 -13 juni

Efter det kommer ny applicering att krävas för att garantera att du håller ett lock på tillväxten. Om du verkligen vill reglera tillväxten på greener, måste du använda 0,4L / Ha-hastigheten i ett sju dagars fönster. Använd intervaller på 7 dagar för att hjälpa dig kontrollera tillväxten snarare än doseringen.

Läsa mer om legaliteten för att använda Primo Maxx II